Skip to main content

Vanliga frågor - Webbhotell

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna då det gäller webbhotell. Supportfrågor finner du under Support då du loggat in.

Vad är ett webbhotell?

Webbhotell innebär att man hyr in sig på en server som ständigt är uppkopplad till internet och ständigt övervakad, istället för att ha en egen.
Begreppet hotell är lite missvisande eftersom de flesta av oss inte bor på hotell så lång tid i taget. Mer korrekt vore kanske webbhyreshus eller webbostadsrätt eller webblägenhet eller webbhus ...

Hur mycket utrymme behöver jag?

De flesta av alla som skaffar webbhotell behöver inte mer än 300-500 MB utrymme. Våra paket är rejält tilltagna så det inte skall bli några problem med utrymme. Sedan vi startade 1997 är det bara någon promille av våra kunder som behövt extra utrymme och då rör det sig oftast om väldigt stora siter.

Viktigt att veta då du köper webhotell är att utrymmet verkligen kan användas för det du behöver. Vissa leverantörer har begränsat utrymmet så det bara kan användas för vissa ändamål. Hos oss bestämmer du själv vad du vill använda det till, och som sagt, väldigt få slår i taket på våra paket och behöver utöka.

Vilket paket skall jag välja?

Skall du bara ha en enkel hemsida med en eller ett par sidor och bara behöver ett epostkonto, välj startpaketet (small).

Skall du ha en riktig hemsida byggd i ett CMS (Joomla, WordPress, Drupal, etc) eller skräddarsytt, eller om du behöver tillgång till databaser, välj Medium. Medium är vårt populäraste paket.

Är det en omfattande hemsida / en företagshemsida med många epostkonton, bilder, etc. Välj Large. Väldigt mycket för pengarna.

Vilken tillgänglighet har ni? Hur stabila är era servrar?

På denna fråga kan vi stolt svara att vi är bland de absolut bästa i Sverige.

InternetWorld gör tester på detta och vi hamnade senast på en tredje plats av 21 testade, bara en futtig hundradels procentenhet från förstaplatsen.

De testade Sveriges 21 största webbhotell och vinnaren hade 99.99% tillgänglighet. Vi kom som sagt trea med 99.98% (samma som 2:an).

Flera av de stora hamnade på 99.5 - 99.8% vilket innebär att hemsidor hos dem i genomsnitt är otillgängliga mellan 1,4 och 3,6 timmar varje månad. Blir mellan 17 och 43 timmar per år som man inte kan nå hemsidor på de servrarna!

Du kan läsa mer om detta via denna länk

Vi jobbar väldigt aktivt med tillgängligheten för att hålla den så hög som möjligt. Ibland händer det dock saker såsom kraschade hårddiskar etc och då är det viktigt att ha backuper som man snabbt kan ta upp. Vi tar backup på allt minst en gång per dag. Dvs både mail, hemsidor, databaser etc. Våra servrar övervakas dygnet runt, året om och så snart något ser konstigt ut sätter vi in åtgärder.

Kan jag använda WordPress? Joomla? Drupal? OpenCart? Annan CMS?

Javisst kan du det. På alla kontotyper utom startpaketet (small) kan du använda de flesta CMS som finns. Exempelvis: WordPress, Joomla, WooCommerce, Drupal, OpenCart, Magento, Expression Engine, PrestaShop, VirtueMart, MyBB, Gallery etc etc.

Har du en specifik programvara som du behöver veta om det fungerar med, kontakta oss per telefon eller epost.

Kan jag koppla flera domännamn till samma webbhotell?

Ja, vi parkerar då dina domännamn på samma webbhotellutrymme och oavsett vilket domännamn som anges kommer användaren till samma hemsida och du kan även använda mailfunktionen för samtliga domännamn.

Kontakta oss för denna tjänst på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per telefon.

Jag behöver hjälp att bygga en hemsida hur gör jag ?

Vi kan hjälpa till att bygga hemsidor, allt från ett "visitkort på nätet" till stora komplexa system. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter på vad just ni behöver.

Kontakta oss på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per telefon.